Lilkový předkrm
Omyté lilky nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a opečeme na oleji po obou stranách. Dáme vychladnout na papírové ubrousky.
Nyní potřebujeme vyrobit čalamádu. Červené papriky nad plamenem nebo nasucho na pánvi nebo v troubě opékáme až mají černou slupku, tu poté oloupeme, papriky zbavíme zrníček a "upečenou" očištěnou papriku rozekáme, nejlépe v robotu, spolu s dostatkem oliv. oleje a drceným česnekem na čalamádu, osolíme.
Do uzavíratelné nádoby kápneme truchu oleje a trouchu paprik. směsi, poté položíme opečená kolečka lilku, můžeme mírně solit a dle množství oleje i mírně pokapat olejem a na každé kolečko rozetřeme lžičku směsi, dáme další vrstvu lilku, postup opakujeme do spotřebování surovin, zbylou směs klidně navršíme nakonec. Uzavřeme a necháme v lednici uležet alespoň den.
Podáváme buď s tmavým pečivem jeko předkrm , nebo jako doplnění např. ke grilovanému masu. Můžeme odebírat postupně, v lednici vydrží.
super !
(Nana, 30. 10. 2008 15:01)