Norská lososová polévka
Suroviny opět píši bez konkrétního množství neb jinak neumím :-) , ale ryby by mělo být na váhu více než zeleniny, jinak vše dle chuti.
filet z lososa ( pěkně bez kostí a kůže)
cibule
mrkev
mléko nebo smetana
olej, sůl, mletý pepř, kopr
Na oleji osmahneme najemno nastrouhanou mrkev a drobně pokrájenou cibuli, přidáme na malé kousky pokrájeného lososa, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, povaříme, přilijeme mléko a dovaříme ( nebo dovaříme najednou a nakonec přidáme smetanu), potom chybí jenom jemně nasekaný kopr ( ideálně čerstvý, mražený nebo i sušený) a je hotovo.
Chceme-li, lze na konci vaření přidat rozšlehané vejce. Lze udělat též vše dle výše popsaného návodu, jen bez kousků lososa, ty si opéct zvlášť na pánvi a přidat i s výpekem po dovaření ( nejlépe si opečeme lososa víc, část do polévky a co nesezobáme při vaření, hodí se jako polotovar třeba do těstovin)