Dýňová polévka 3x jinak
Dýňová polévka - varianta první
Potřebujete:
dýni, v tomto případě ideálně druh Hokkaido,
smetanu,
sůl, olivový olej a vodu, kdo chce, případně ještě zeleninový vývar
V hrnci rozehřejeme olej, dýni pokrájenou na kostky ( normální oloupanou, Hokkaido pouze omyté) krátce opečeme, zalijeme vodou či vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme dohladka a přilijeme sladkou smetanu. Hotovo a dobrou chuť.
Varianta druhá
Potřebujeme:
oloupanou dýni pokrájenou na kousky,
smetanu,
cibuli,
kuřecí prsa,
biovegetu,
kari
sůl, olej a vodu.
A opět, rozehřejeme v hrnci olej, přidáme cibuli pokrájenou najemno, zalijeme vodou, osolíme, okořeníme, přidáme dýni, kuřecí prsa pokrájená na kousky a vaříme doměkka, teď už zase stejně, rozmixujeme dohladka a zalijeme smetanou.
Varianta třetí
Potřebujeme:
oloupanou dýni pokrájenou na kousky,
smetanu,
cibuli,
mrkev.
brambory,
kuřecí prsa,
biovegetu,
kurkumu,
koření garam masala,
sůl, olej a vodu.
Na rozpáleném oleji osmahneme pokrájenou cibuli a mrkev, poté zalijeme vodou, osolíme, přidáme dýni, pokrájené brambory a uvaříme. Rozmixujeme, okořeníme kurkumou a zalijeme smetanou. Kuřecí prsa pokrájíme na malé kousky, osolíme, opečeme na pánvi, na závěr okořeníme garam masalou.
Na talíře rozdělíme opečené maso a zalijeme krémovou polévkou.